tiistai 1. toukokuuta 2012

Hyvää vappua kaikille!

Tunnelmat eivät ole kovin kovin korkealla itse vapun takia vaan sen takia, että Ukko muutti eilen uudelle tallille! :D Ajattelin nyt kirjoittaa ihan yksityiskohtaisesti, kuinka muutto sujui.

Lähdimme puoli seisemän aikaan Sadun kyydillä tallikaverin luo, jolta saimme kopin lainaan. Jätimme auton tallikaverille ja lähdimme hänen auto-koppi yhdistelmällään tallille. Oli todella tuulinen ilma ja pojat tai oikeastaan kaikki hepat olivat aivan villissään tarhoissaan. Ukko ja Hessu vain laukkailivat ja pukittelivat innoissaan, mutta olivat kuitenkin tulossa sisälle. Veimme pollet talliin ja aloimme pakata auton takakonttiin Ukon tavaroita, joita oli nyt "vähän" enemmän kuin aiemman muuton aikana. ;)

Ukon lastaaminen sujui tosi hyvin, vaikka se ennen koppiin menoa pysähtyikin sitä töllöttämään. Ravurit ovat kyllä yleensä helppoja lastattavia, koska niitä on lastattu paljon kilpailujen takia.


Lastauksen kultainen sääntö:
  1. hevonen koppiin
  2. puomi kiinni
  3. hevonen kiinni
  4. kopin "luukku" kiinni sieltä perästä
Muistakaa nuo sitten, sillä, jos laitat hevosen kiinni ennen puomia, se voi saada vetopaniikin, jolloin se riikkoo itsensä ja päitset. Jos taas laitat luukun ensin kiinni(, vaikka hevonen olisikin jo edestä kiinni, sillä riimu ei  hevosta paljon pidättele), sen ei tarvitse peruuttaa kuin askeleen ja se luukku tulee päällesi. Siinä voi mennä jopa henki!

Matka uuteen talliin sujui hyvin. Annoimme sen pällistellä uuden tallin pihassa ensin ympärilleen, ennen kuin veimme sen karsinaansa, joka on muuten ensimmäinen vasemmalla riippuen tietysti kummasta päästä tallia tulee sisälle. Ukko otti homman todella lunkisti. Se kiersi karsinan kertaalleen, mussutti heinä ja nuuskutteli karsinanaapurin kanssa, joka on vielä isompi kuin Ukko! :D

Saa nähdä, miten tänään käy, kun se pääsee tutustumaan uusiin laumakavereihin, joita on heti kerralla yhdeksän. Tutustuminen tapahtuu niin, että ensin tarhaan laitetaan Ukko ja sen jälkeen yksi kerrallaa parhaiten muiden hevosten kanssa toimeen tulevasta siiheen ei niin hyvin toimeen tulevaan heppaan. Tämä siksi, että se ei toimeen tuleva näkee, että "jaa, nuokin on tuon uuden tulokkaan kanssa kavereita. Kai mäkin voin."

Ukko vanhassa tallissa omassa karsinaassaan.

1 kommentti:

  1. http://jattasreallife.blogspot.com/

    Hei ihana Karoliina, olen antanut sinulle Liebster palkinnon! Voit käydä katsomassa lisää blogistani :)

    VastaaPoista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)