keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Ratsastuskiellossa...

Kuten otsikostakin näkyy olen pari päivää ratsastuskiellossa vasemman jalan jännetuppitulehduksen takia. Satu saa käydä nyt yksin tallilla ja minun täytyy vain levätä, syödä buranaa ja laittaa jalkaan kylmägeeliä. Toivottavasti menis sillä ohi! Parempi olisi, sillä menen viikonloppuna serkun ja Satun kanssa Ahon tallille vuokraamaan Sylviaa. Hieman erillainen heppa kyseessä kuin Ukko, sillä Sylvia on pienehkö ponitamma ja Ukko on sellainen "hirvi"! :D Olisin halunnut mielummin opetukseen, mutta serkullani ei ole muita heppakavereita, joita voisi mukaansa kysyä.

Sylvia-poni (c) Ahon talli
Huomasin juuri, että pian on minun + Satun ja Ukon vuosipäivä! Tarkka päivämäärä ei ole tiedossa, mutta päiväkirja merkinnöistäni päätellen kävimme katsomassa Ukkoa joskus huhti-toukokuun vaihteessa ja aloitimme sen kanssa touhuilun toukokuun lopussa. Toisaalta tunsin Ukon omakseni vasta sen muutettua syyskuun alussa pois sen syntytallilta/oikeiden omistajien tallilta. Oikeastaan vasta silloin Ukon kehitys ravurista ratsuksi käynnistyi, sillä syntytallilla ei ollut kenttää ja muutenkin puitteet ratsun kouluttamiseen olivat huonot ravitallilla

Ajatella, miten paljon Ukko on kehittynyt ja saanut lihasmassaa näinkin lyhyessä ajassa. Kuinka luottamus meidän ja sen välillä on kasvanut ja kuinka siitä on tullut kerta kerralta mielyttävämpi ratsastaa. Ukko oli alussa laiha ja isopäinen ilmestys, jolla kaviot olivat kasvaneet ylipitkiksi ja ne olivat muutenkin huonossa kunnossa.  Ukko osasi pysähtyä, kääntyä ja ravata kovaa. Sillä ei ollut tasapainoa ympyrällä ravaamiseen, se ei osannut laukata ja se kompuroi paljon. Aloimme opettamaan sille kesän aikana puomin ylitystä ruohon perässä, ratsastaessa perusasioita. Ukolla ei kuitenkaan ollut motivaatiota ratsastushomman suhteen ja aloimme jo epäillä, että tuleeko siitä koskaan ratsua. Sopivan satulan löytyessä kaikki alkoi sittenkin toimimaan! Ukko oppi ja opettelee edelleen uusia asioita. :) Tässä sitten muutamia kuvia ihan vain vertailun vuoksi:

Silloin puomin ylittelyä... (huomaa poikki mennyt harja ja lihakseton kaula) Nyt: katso estevideo täältä

Silloin laiha ja isopäinen hevonen...
Nyt!

2 kommenttia:

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)