sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Maneesilla

Olen käynyt tällä viikolla yksikseni tallilla, koska Satu on ollut TET:ssä Ranuan eläintarhassa. Kyytejä on ollut aika huonosti eivätkö säätkään ole suosineet. Menemme varmaan jo kolmatta viikkoa maastossa, koska kenttä on niin huonossa kunnossa. Ukko on tuntunut viime aikoina aika energiseltä. Ehkä se johtuu siitä, että se ei ole päässyt "kunnolla töihin", kun ollaan vain maastossa humputeltu.

Eilen tallikaveri kysyi Ukkoa lainaan serkun tytölleen. Heillä oli aikomus ratsastaa tässä lähellä olevan ratsastuskoulun maneesille. Mietin pitkään uskallanko antaa Ukkoa, kun se ei ole koskaan käynyt maneesilla. Lopulta kuitenkin suostuin, sillä tämä tallikaveri on kokeneempi hevosenomistaja kuin minä ja Ukko ei muutenkaan ole reagoinut mihinkään uuteen sen pahemmin.

Jokatapuksessa kaikki oli mennyt hyvin. Sää ei oikein suosinut heitä ja hevosetki kulkivat sateessa kaulat kenossa. Ukko oli ottanut oikein lunkisti. Tallikaverin heppa oli kuulemma jännittänyt maneesia enemmän, vaikka oli siellä aiemminkin käynyt. Lumet oli liukunut vähä väliä katolta eikä Ukko ollut moksiskaan.

Maneesin ulkopuolella Ukko oli kuulemma ollut vähän, että: "Mikä TUO on?" ja että: "Ootko tosissas että TUONNE pitäs mennä?" Mutta ihan mukisematta se kuitenkin oli kävellyt sisälle. Tallikaverin serkun tyttö oli yrittänyt tehdä muutamia väistöjä käynnissä, mutta Ukko oli protestoinut vastaan viskomalla päätä, pysähtymällä ja peruuttamalla. Tallikaveri kävi sitten laittamassa Ukkoa vähän ojennukseen ja pienen "keskustelun" jälkeen Herra oli väistänyt oikein mallikkaasti molempiin suuntiin.

Huomasitteko, miten nopeasti Ukon muutto uudelle tallille lähestyy? Enää muutama viikko ja sitten kasataan kamat ja polle autoon - tai pikemminkin traileriin. Täytyy vain vielä soittaa Ukon omistajille ja saada jostain lainaan traileri. Kunhan Ukko on siirtynyt uuteen talliin voimme ihan rauhassa etsiä jotain edullisempaa ja lähempänä olevaa tallia. Kyllä herra ainakin kesän yli siellä on ja pidempäänkin, jos mitään ei löydy! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)