sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Huono päivä? Ehdotuksia!

Kävin tänään tallilla ja Ukko oli todella outo. Ratsastaessa se kiskoi päätään, ei alkanut taipumaan pitkän houkuttelun ja lopulta käskemisenkään jälkeen. Lisäksi oikeassa kierroksessa se vain paineli kenttää ympäri minkä jaloistaan pääsi ja hiljensi vasta, kun sille antoi kunnolla ohjaa. Ratsastuksen jälkeen se näytti lähinnä ärsyyntyneeltä. Hyvin epä-ukkomaista ja juuri siksi kävin sen tarkoin läpi ratsastuksen jälkeen.

Kaulassa, lavassa ja toisen takajalan vuohikuopassa oli ryhää, mutta en uskoisi niiden vaikuttaneen sen ratsastuskäyttäytymiseen. Kävi myös mielessä, että olisikohan sen hampaissa jotain, mutta Ukko kävi kesällä "hammaslääkärillä" ja lääkäri kehui kovasti sen purukalustoa! Porkkanavenyttelyissä se söi porkkanat mielellään, joten ei ongelma varmaankaan suussa ole. Mikä kummallista, vaikka se ei tunnilla taipunut yhtään, venyttelyissä se taipui todella hyvin!

Ratsastuskäyttäytymiseen voi vaikuttaa se, että eilen Ukolla kävi vuokraaja, joka tehnyt paljon ympyröitä, kahdeksikkoa ja kiemurauraa, joissa hän on varmaan vaatinut Ukolta asetusta. Ukko oli ollut aluksi kankea, mikä nyt ei ole yllätys, sillä ennen lauantaita Ukko oli saanut liikuntaa viimeksi neljä päivää sitten hieronnan ja koulukiireiden vuoksi. Onkohan Ukko mahdollisesti vain vetänyt herneen nenään?

Joka tapauksessa ajattelin pitää huomisen Ukolla vapaapäivänä ja mennä tallille kyytien mukaan joko ti tai ke. Jos sama käyttäytyminen jatkuu, on syytä epäillä, että joku paikka on todella kipeä. Toivotaan parasta, että kyseessä oli vain huono päivä! Harmittaa vaan, ettei Ukko pääse nyt maastoon ma tai ti yhden tallilaisen lainaama oudon käytöksensä vuoksi. Haluan nimittäin ensin itse katsoa, että onhan sillä kaikki oikei. :)


Ei ole valitettavasti mitään uutta kuvaa, mutta yksi kohtuullisen vanha kuva Ukosta olisi. ;)

Ukko ja tarhakaveri Hessu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoithan asiallisesti, kiitos! :)